Programa skirta išmokti tinkamai pasirinkti ir paruošti žaliavas nemielinei tešlai gaminti; išmokti apskaičiuoti žaliavų kiekį, reikalingą
tam tikram nemielinės tešlos gaminio kiekiui pagaminti pagal technologijos kortelę; išsamiai paaiškinti tešlos rūšis ir gaminių
gamybos technologiją; Mokėti nemielinės tešlos gaminius pagaminti kokybiškai ir pagal technologijos kortelę, laikantis saugaus darbo,
Susipažinti su geros higienos praktikos reikalavimų, technologinių režimų reikalavimais. šmokti tinkamai parinkti įrenginius ir inventorių; tiksliai
nustatyti nemielinės tešlos, pusgaminių ir gaminių kokybę jusliniu būdu.


Programos paskirtis: Konditerio profesinio mokymo programa skirta parengti kvalifikuotą konditerį, gebantį savarankiškai dirbti įvairiose maitinimo įmonėse, konditerijos bei duonos ir pyrago gaminių kepimo įmonėse, sudaryti tinkamas mokymo ir mokymosi sąlygas, kurios užtikrintų kompetencijų, reikalingų skirtingiems konditerio veiklos procesams atlikti, įgijimą, savarankiškai konstruoti savo kvalifikaciją, ją įgyjant ir tobulinant, įteisinti jau turimas žinias ir kompetencijas, pratęsti pradėtą mokymąsi po pertraukos kitoje profesinio mokymo įstaigoje ar kitoje valstybėje.Konditerio kvalifikacijąįgijęs asmuo gebės parinkti kokybiškas žaliavas, išmanys konditerijos gaminių gaminimo technologinius procesus, naudos darbo priemones ir technologijas, saugiai dirbs technologiniais įrengimais ir įrankiais, žinos ir taikys geros higienos praktikos taisykles, vykdys darbų saugos reikalavimus.