Šio modulio metu išmoksite:

1.  Parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą: 

  • Išmanysite maisto produktų ir žaliavų savybes, maistinę vertę;
  • Išmanysite maisto produktų ir žaliavų apdorojimo būdus(mechaninį, terminį ir biocheminį);
  • Nustatysite maisto produktų ir žaliavų kokybę jusliniu būdu;
  • Mokėsite tinkamai laikyti maisto produktus ir žaliavas;
  • Parinksite ir paruošite maisto produktus ir žaliavas naudojimui;
  • Parinksite žaliavų apdorojimo būdus, technologinius procesus. 
2. Apskaičiuoti reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį:
  • Išmanysite maisto produktų ir žaliavų naudojimo normas;
  • Išmanysite receptūros, kalkuliacijos ir technologijos kortelių sudarymo principus;
  • Apskaičiuosite reikiamą maisto produktų ir žaliavų kiekį pusgaminiams, patiekalams gaminti.

Modulis skirtas virėjo specialybės antro kurso mokiniams. Kurso metu mokiniai susipažins su saldžiaisiais karštaisiais ir šaltaisiais patiekalais, jų gaminimo būdais, mokinsis gaminti tuos patiekalus.

Modulis skirtas mokytis išmanyti tešlos rūšis ir ruošimo būdus.
Išmanyti miltinių konditerijos gaminių žaliavas ir jų kokybės
rodiklius ir paruošti naudojimui.
Užmaišyti nemielinę tešlą, naudojant konditerijos įrenginius ir
inventorių.
Užmaišyti mielinę tešlą, naudojant konditerijos įrenginius ir
inventorių.



Baigęs šį modulį, mokinys turi gebėti: 

1. Paruošti ir tvarkyti darbo zoną.

a) Paaiškinti maisto gaminimui naudojamų technologinių įrenginių,

įrankių, inventoriaus paskirtį, ženklinimą,

b) Apibūdinti virtuvės patalpų zonų paskirtį, darbo vietos

reikalavimus,

c) Ruošti virtuvės patalpų darbo zonas pagal darbo vietos

reikalavimus,

d) Tvarkyti darbo vietas ir inventorių pagal geros higienos praktikos

taisyklių reikalavimus,

e) Taikyti virėjo asmens higienai, darbo drabužiams ir laikysenai

keliamus reikalavimus,

f) Rūšiuoti ir tvarkyti atliekas.

2. Prižiūrėti virtuvės įrenginius:

a) Apibūdinti virtuvės įrenginių paskirtį, 

b) Saugiai dirbti virtuvės įrenginiais ir įrankiais, laikantis geros

higienos praktikos taisyklių.